Glas Javnosti

BIZARNO: NAPRAVIO GITARU OD UJAKOVOG SKELETA! Troškovi SAHRANE preskupi, nije znao šta da radi sa KOSTIMA!

Svet
Autor: Glas javnosti

Inventivni gospodin odao je krajnju počast preminulom ujaku tako što je iskoristio skeletne ostatke pokojnog ujaka da bi napravio funkcionalnu gitaru, piše Consequence of Sound.

Naime, čovek pod pseudonimom Princ Ponoći pohvalio se da je završio konstrukciju gitare od kostiju svog pokojnog ujaka Filipa koji je nastradao prilikom saobraćajne nesreće pre više od 20 godina - izveštava MetalSucks.

Na prvi pogled zvuči veoma morbidno, međutim, ovo je jedna zaista simpatična priča. Zvuk njegove gitare uopšte ne zvuči loše što znači da je obavio odličan posao, u šta se možete i sami uveriti.

Skeletni ostaci njegovog pokojnog ujaka Filipa su poklonjeni lokalnom fakultetu u Grčkoj, gde je dve decenije korišćen u obrazovne svrhe. Kostur je vraćen porodici nakon što fakultetu više nije bio potreban. Preskupi troškovi sahrane i kremacije kod Pravoslavnih Grka su naveli ovog momka da dođe na jednu veoma originalnu i poprilično otkačenu ideju.

Nakon što se porodica premišljala šta uraditi sa posmrtnim ostacima, Princ Ponoći je odlučio da oda počast svom ujaku koji je jako voleo metal muziku time što će od njegovog kostura napraviti sasvim funkcionalnu gitaru. Prisećajući se celokupnog procesa, objasnio je da se u početku suočio sa mnogo birokratije samo da bi povratio skelet, jer je morao da podnosi i arhivira tone papira kako bi dospeo u njegovo vlasništvo.

Foto: Youtube/ Printscreen

"Dobio sam kutiju kostiju iz Grčke i nisam znao šta s njima da radim. Da ih sahranim, kremiram, stavim na tavan? Sve mi je to delovalo neodgovarajuće da se odužim čoveku koji me je zainteresovao za hevi metal. Tako da sam rešio da ujaka Filipa pretvorim u gitaru, što se pokazalo izazovnim", izjavio je Princ Ponoći, dodajući da je dosta istraživao u nadi da sazna šta niko do sad nije uradio, kako bi on bio pionir u tome:

"Pokušao sam da se konsultujem sa momcima iz prodavnice gitara u Tampi, ali su odustali od procesa. U svakom slučaju, ujak Filip sad može da svira čitavu večnost. Tako bi i on želeo. Veoma sam ponosan na ovaj projekat i način kako mu služi, kao i njegovom životu i uticaju koji je izvršio na mene", zaključuje on.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR