Glas Javnosti

BIZARNO: Kamion se zaleteo u ožalošćene pred krematorijumom, 17 poginulih

Svet
Autor: Glas javnosti

Kamion se zaleteo u grupu ožalošćenih ljudi koji su čekali pred krematorijumom u jugoistočnoj Kini, pri čemu je poginulo 17, a povređeno 22 osobe, objavila je državna novinska agencija Sinhua u nedelju.

Nesreća se dogodila nešto posle ponoći (16 sati GMT) u selu Taolingu, tridesetak kilometara jugoistočno od grada Nanchanga u pokrajini Jiangxi.

Novinska agencija citirala je izjave stanovnika da su ožalošćeni čekali ispred prepunog krematorijuma. Navodno su ostavljali sveće i hranu uz put, uobičajen ritual za pokojnike, dok su čekali da sledeći dan pristupe krematorijumu, prenosi N1.


Uzrok nesreće se istražuje, javila je Sinhua. Mnoge žrtve bile su iz Taolinga.

U izveštajima lokalnih medija nije spomenuto da li je krematorijum bio posebno prometan zbog velikog talasa zaraze koji je preplavio Kinu.

Nakon gotovo tri godine zatvaranja, masovnog testiranja i obveznog karantina, Kina je 7. decembra odustala od svoje stroge politike nulte stope kovida-19.

Od tada, najmnogoljudnija zemlja na svetu beleži brzi porast broja zaraženih, pogotovo među starijima i onima koji pate od hroničnih bolesti.

Bolnice su prepune, krematorijumi rade neprekidno. Prema procenama, do sada je umrlo desetine hiljada ljudi. Peking je prestao da objavljuje brojke zaraženih.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR