Glas Javnosti

BIZARAN SLUČAJ U INDIJI: Golub koji je bio uhapšen zbog špijunaže, sad pušten na slobodu

Svet
Autor: Glas javnosti

Iako deluje bizarno, nije prvi put da se tako nešto dešava u Indiji

Indijska policija oslobodila je osumnjičenog kineskog goluba špijuna i pustila ga u divljinu nakon osam meseci u pritvoru. Nevolje životinje počele su u maju prošle godine, kada je uhvaćena u blizini luke u Mumbaju sa dva prstena vezana za noge, sa porukom koja je navodno izgledala na kineskom, prenose lokalni mediji, pozivajući se na Gardijan.


Policija je posumnjala da je golub umešan u špijunažu i poslala ga veterinaru. Gde je otkriveno da je u pitanju tajvanski golub trkaći iznad mora, koji je pobegao i odleteo sve do Indije. Iako deluje bizarno, nije prvi put da se tako nešto dešava u Indiji.


Na primer, 2020. godine policija je u indijskom delu Kašmira „uhapsila” goluba jer je preleteo granicu pod kontrolom indijske i pakistanske vojske. Na kraju se ispostavilo da je vlasnik goluba pakistanski ribar, a ne špijun.


Međutim, 2016. godine „uhapšeni“ golub je zaista predstavljao pretnju jer se na njegovoj nozi našla poruka koja preti indijskom premijeru Narendru Modiju. Pozitivan deo svih ovih priča o „uhapšenim” golubovima je to što su pušteni posle istraga, očigledno detaljnih i ozbiljnih.


Glas javnosti/A03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR