Glas Javnosti

Nedavno je SAHRANIO BRATA, a sada i on U LOŠEM STANJU: Bivši papa Benedikt TEŠKO BOLESTAN!

Svet
Autor: Glas javnosti

Bivši papa Benedikt XVI ozbiljno se razbolio nakon posete bolesnom bratu u Njemačkoj u junu. Gardijan prenosi da je vrlo slab i da se nalazi u teškom stanju.

Prema pisanju njemačkog lista Pašauer Noje Prese, Benedikt (93) pati od stanja koje karakterišu osip na licu i povremeni bolovi, navodi list pozivajući se na njegovog biografa Petera Zevalda.

"Prema Zevaldu, penzionisani papa je vrlo slab", navodi se u izvještaju i dodaje da po biografu njegov mozak dobro radi, ali da mu je glas jedva čujan u ovom trenutku.

Zevald je posjetio papu u Vatikanu kako bi mu predao biografiju i rekao da je papa uprkos bolesti bio optimističan i najavio da će se, ako mu se vrati snaga, možda opet "prihvatiti pera".

Portparol Vatikana rekao je da zdravstveno stanje bivšeg pape Benedikta XVI "nije naročito zabrinjavajuće".

Benedikt je u junu posjetio bolesnog brata Džordža u Njemačkoj što je bio njegov prvi odlazak iz Italije od napuštanja papske službe 2013.

Dvije nedjelje kasnije, njegov brat star 96 godina preminuo je.

Bivši papa Jozef Razinger sada živi u malom samostanu unutar Vatikana, uglavnom se drži dalje od javnosti nakon što je, pozivajući se na krhko zdravlje postao prvi papa u 600 godina koji je napustio službu.

Na mjestu pape naslijedio ga je papa Franjo.

(Glas javnosti/portalanalitika.me)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR