Glas Javnosti
posta

BIVŠI DEČKO JE MUČIO VERU SATIMA, PA JE ZADAVIO KABLOM OD PEGLE: 'Zvučalo je kao klanica', naneo joj 111 povreda?!

Svet
Autor: Glas Javnosti

Studentkinja Vera Pekteleva (23) iz Rusije rekla je svom dečku Vladislavu Kanjušu (24) da je kraj njihovoj veze te on na zverski način ubio.

Vera je umrla nakon što ju je bivši dečko Vladislav Kanjus (24) zadavio na smrt kablom od pegle tokom brutalnog napada koji je trajao tri i po sata u njegovom stanu.

Posle nekoliko sati mučenja, mladu Ruskinju je ubio bivši dečko. Komšije, koje su čule vrisku, sedam puta su pozvali policiju, ali oni nisu došli.

Bilo je to u januaru 2020. godine. Došla je samo da pokupi stvari. Živela je negde drugde i upoznala je nekog novog. Kada su se siva metalna vrata u prljavom hodniku u zgradi u Kemerovu zatvorila za njom, više nije živa izašla iz stana.

Mediji su preneli da ju je on zatvorio u stan i mučio je satima. Dok se iživljavao nad nesrećnom devojkom, udarao je njenom glavom o zid.

Ove nedelje je slučaj protiv Kanjusa vraćen tužilaštvu kako bi mogao ponovo da bude podnet pod optužbom za ubistvo sa posebnom okrutnošću, prenosi Sky News.

Pre nego što je vratio slučaj, sudija je naveo svaku od 111 povreda koje je Peteleva zadobila za tri i po sata mučenja pre nego što ju je Kanjus konačno zadavio kablom od pegle.

Kanjus kaže da se ne protivi oštrijim optužbama, rekao je da nije nameravao da je ubije, "samo je želeo da njeno vrištanje prestane".

Njeno ubistvo je prošlog meseca ispunilo naslovne stranice medija nakon što je grupa koja se zalaže protiv nasilja u porodici objavila audio snimak telefonskih poziva suseda policiji satima pre nego što je umrla.

 

Na snimcima se čuje kako Vera vrišti u pozadini. Komšije su čak sedam puta zvale hitne službe. Rekli su policijskom operateru da tamo zvuči kao "klanica".

- Da li je čujete kako vrišti iza vrata? - rekle su komšije.

Operatorke, i same žene, zvučale su ravnodušno.

- Šta bi ja trebalo da uradim? - kaže jedna od njih.

- Gde je policija? Ona će je**no biti ubijena tamo! - vrišti muški glas na snimku, na šta žena odgovara da će "policija doći i da nema potrebe da psuje".

Međutim, dok su komšije razvalile vrata, Vera je već bila mrtva. Policija još uvek nije došla.

Tek kada su snimci objavljeni u javnosti, podnete su optužbe protiv operatera i policajaca na dužnosti.

- Društvo je pomoglo vlastima da malo bliže pogleda slučaj. Sada je sve na sudijama - rekao je Verin stric Vladimir Pektelev.

Njeno ubistvo bilo je stravično, ali nije bilo neobično.

 

Prema podacima iz 2018. godine, 8.300 žena je ubijeno u Rusiji. To znači da su 22 žene ubijene svakog dana.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR