Glas Javnosti

Bivši CIA analitičar se nasmejao na najavu nove kontraofanzive Ukrajine

Svet
Autor: Glas javnosti

Bivši analitičar CIA Lari Džonson počeo je da se smeje kada je saznao za planove Ukrajine da počne novu kontraofanzivu.

Voditelj Jutjub kanala „Dialogue works“ pitao je Džonsona kako ocenjuje spremnost predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog za novu kontraofanzivu 2024. godine, Džonson nije mogao da suzdrži emocije i počeo je da se smeje, skrenuvši pažnju na sadašnje žalosno stanje Oružanih snaga Ukrajine.

„Dok ih Sjedinjene Američke Države finansiraju, oni mogu da sačuvaju makar privid dejstava, ali sposobnost Ukrajinaca da izvode efikasne napade na rusku vojsku se samo smanjuje“, naveo je Džonson.

On je objasnio da sada gine ogroman broj obučenih ukrajinskih vojnika, a da Oružane snage Ukrajine u rezervi nemaju obučene vojnike koji bi ih zamenili. Džonson je dodao da sada čak i u zapadnoj štampi priznaju da su ukrajinska ofanzivna dejstva propala.

Kijevski režim je 4. juna otpočeo napade u južnodonjeckom, artjomovskom i zaporoškom pravcu, angažovavši brigade koje su prošle obuku u NATO-u i naoružane zapadnom tehnikom.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je rekao da ukrajinska vojska nije uspela da postigne bilo kakve rezultate, a zapadni mentori kijevskog režima vidno su razočarani tokom „kontraofanzive“.

Prema podacima Ministarstva odbrane Rusije, tokom juna i jula Oružane snage Ukrajine su izgubile više od 43.000 vojnika.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR