Glas Javnosti

Bivši agent CIA: KIjev od starta nije imao NIKAKVE ŠANSE ZA USPEH

Svet
Autor: Glas javnosti

Kao glavni uzrok poraza Oružanih snaga Ukrajine Džonson naziva nedostatak potrebnog broja PVO sistema i artiljerije

Odluka ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da pokrene kontraofanzivu bez neophodnog naoružanja dovela je do ogromnih gubitaka u Oružanim snagama Ukrajine, izjavio je bivši analitičar CIA Lari Džonson na Jutjub kanalu "Dialogue works".

Kao rezultat kontraofanzive, ukrajinske snage izgubile su oko 60.000, to su suludo visoke brojke... Po mom mišljenju, zločin je kako su postupili sa tim momcima - ocenio je on.

Prema njegovim rečima, kijevski režim od starta nije imao šanse za uspeh u ofanzivnim dejstvima. Istovremeno, američki političari su jednoglasno ubeđivali Zelenskog da su Ukrajinci na putu ka trijumfu.

Rezultat ovog pokušaja bili su nenadoknadivi gubici u ljudstvu ukrajinske vojske, dodao je analitičar.

Kao glavni uzrok poraza Oružanih snaga Ukrajine Džonson naziva nedostatak potrebnog broja PVO sistema i artiljerije, bez kojih Oružane snage Ukrajine ne bi trebalo da prelaze ni u ofanzivu na utvrđene položaje ruskih snaga.

Kontraofanziva, o kojoj se dugo pričalo u Kijevu, počela je 4. juna na južnodonjeckom, zaporoškom i artjomovskom pravcu, pri čemu je ukrajinska vojska koncentrisala glavni udar na zaporoški sektor fronta.

Kako je ranije primetio predsednik Rusije Vladimir Putin, Oružane snage Ukrajine nisu mogle da postignu uspeh, a gubici neprijatelja tokom kontraofanzive premašili su 26.000 ljudi.


Glas javnosti/D03S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR