Glas Javnosti

Nekad simbol nacionalnog jedinstva borbe protiv korone, a sad operski pevač poziva na bojkot pravila: `Nije zdravo u mojim godinama ostati kod kuće`(VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Adrea Bočeli, slavni tenor kritikovao je odgovor italijanske vlade na pandemiju koronavirusa rekavši da je bio ponižen uvođenjem mera karantina.

Pevač je ujedno pozvao je italijanske građane da odbiju da poštuju pravila koja su još na snazi.

Bočelijevi komentari na konferenciji održanoj u italijanskom senatu iznenadili su sve, i svi su bili šokirani, prenose agecije, s obzirom na to da je čuveni tenor smatran simbolom nacionalnog jedinstva u jeku pandemije i mera karantina, kada je za Uskrs pevao u praznoj milanskoj katedrali, njegov nastup prenošen je uživo.

- Osećao sam se poniženo i uvređeno. Nisam mogao da napustim kuću iako nisam počinio nikakav zločin - rekao je Bočeli na konferenciji kojoj su prisustovali pripadnici opozicije, uključujući i lidera Ligea Matea Salvinija, koji je i sam kritikovao odgovor vlade na pandemiju.

Rojters prenosi da je čuveni operski pevač, koji, inače ima 61 godinu, priznao da je prekršio mere karantina "zato što nije smatrao da je ispravno i zdravo da ostane kod kuće u njegovim godinama".

On je takođe rekao da veruje da situacija nije mogla da bude toliko ozbiljna kao što su vlasti to predstavile, s obzirom da ne poznaje nikog ko je zbog korone bio smešten na odeljenje intenzivne nege.

Mere karantina u Italiji su uvedene početkom marta, da bi kasnije bile ublažavane po fazama tokom tri meseca.

U cilju zaštite od koronavirusa, u ovoj zemlji su i dalje na snazi mere socijalnog distanciranja i obavezno nošenje maski u zatvorenim javnim prostorima.

Andrea Bočeli pozvao je na bojkot ovih pravila.

- Hajde da odbijemo da poštujemo ovo pravilo. Hajde da čitamo knjige, da se krećemo, da upoznajemo jedni druge, razgovaramo - predložio je.

U Italiji je od početka pandemije korona virusom zaraženo blizu 250.000 ljudi, dok je od posledica kovida 19 preminulo preko 35.000 pacijenata.

(Glas javnosti/ Sputnik)
 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR