Glas Javnosti

BILI SMO PRUNUĐENI NA TAJ KORAK: Putin detaljno o ratu u Ukrajini: Jasno je da nismo imali izbora (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Ruski predsednik Vladimir Putin više puta se obratio medijima danas na kosmodromu Vostočni na krajnjem istoku Rusije, gde je u poseti sa beloruskim liderom Aleksandrom Lukašenkom.

Putin je rekao da je Ukrajina odstupila od sporazuma postignutih na mirovnoj konferenciji u Istanbulu i da su pregovori u "ćorsokaku".

On je rekao da vojna operacija teče kako je planirano i da je cilj Rusije u Ukrajini da ispuni sve svoje ciljeve i minimizira gubitke. On je rekao da završetak vojne operacije zavisi od intenziteta borbi.


Ciljevi i zadaci "specijalne operacije" u Ukrajini biće ispunjeni, izjavio je Putin, istakavši takođe da Rusija ne planira da se izoluje od ostatka sveta.

- Nema sumnje da će ciljevi operacije u Ukrajini biti ostvareni. Svrha specijalne operacije je pomoć ljudima u Donbasu, Ruska Federacija je bila prinuđena na taj korak - poručio je Putin.


Putin je dalje tvrdio da ruski finansijski sistem dobro funkcioniše i da je zapadni ekonomski „blickrig“ propao, ali je rekao da bi rizik od štete od sankcija mogao porasti na srednji i duži rok. On je u vezi sa sankcijama rekao da se nada da će zdrav razum prevladati na Zapadu.


Ruski predsednik je rekao i da Zapad ne razume da teški uslovi ujedinjuju ruski narod.

Prema njegovim rečima, slike i snimci mrtvih tela razbacanih po ukrajinskom gradu Buča su lažni.


Takođe, prema rečima ruskog lidera, ruska "specijalna operacija" ima časne ciljeve.

On je rekao da Rusija više ne može da toleriše genocid koji se, kako tvrdi, sprovodi nad ljudima koji govore ruski u regionu Donbasa.


- Naši ciljevi su apsolutno jasni i plemeniti. S jedne strane pomažemo i spasavamo ljude, a sa druge jednostavno preduzimamo mere da obezbedimo bezbednost same Rusije. Jasno je da nismo imali izbora. Bila je to prava odluka - rekao je on.

Rusija je 24. februara pokrenula invaziju na Ukrajinu i borbe i dalje traju. Prema procenama Rojtersa, poginulo je najmanje 24.000 ljudi, a oko 11 miliona je izbeglica.

Rusija će sprovesti sve planove za istraživanje svemira

Rusija će dosledno sprovesti sve zacrtane planove za istraživanje svemira uprkos spoljnom pritisku, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na ceremoniji dodele državnih nagrada ruskim kosmonautima na kosmodromu "Vostočni".

- Generacija kreatora domaće kosmičke rakete donela nam je, ne samo ogroman tehnološki potencijal, već i one vrednosti koje mi danas sledimo - istakao je ruski lider, prenosi agencija TASS.

Prema rečima ruskog lidera, težnja predaka da Rusija ide napred služi im kao amanet, te će sve zacrtane planove nužno sprovesti dosledno i uporno, uprkos svim poteškoćama i pokušajima spolja da ih ometaju ka tom planu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR