Glas Javnosti

BILA JE SAMO BEBA I UBILI SU JE RODITELJI: Izrečena presuda za zločin koji je šokirao svet (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Na suđenju ocu koji je zlostavljao ćerkicu staru 14 nedelja izneseni su stravični detalji. Sad je stigla i presuda.

Otac koji je svoju 14-nedeljnu ćerku ostavio sa "katastrofalnim" povredama osuđen je danas za ubistvo iz nehata.

Kristofer Izi (31) i njegova bivša supruga Karli (36) optuženi su da su više puta izmišljali izgovore da objasne modrice na njihovoj novorođenoj bebi Eleonor. Eleanor Easei je umrla nakon što je pretrpela katastrofalnu povredu mozga 2019. godine.



Tokom suđenja moglo se čuti kako su bebu koja nije imala ni četiri meseca kada su je roditelji hranili čizkejkom i ostavljali samu kod kuće.Umrla je od povrede glave za koju su lekari rekli da je „karakteristična za zlostavljanje, a ne za neslučajnu traumu“.

Bebin otac je na početku tvrdio da je mogla da se povredi u sedištu automobila kada je naglo zakočio dok je vozio kući. Tokom suđenja, priznao je odgovornost za njenu smrt, rekavši da ju je ispustio dok ju je hranio i da je verovatno udarila glavom o sto.

Međutim, tužilac se nije sa tim složila i rekla da je otac imao nameru da svesno ugrozi dete. Takođe, tužilac Seli Hauz je rekla da je majka bila svesna rizika po svoju bebu da nije "uspela da je zaštiti" ostavljajući nesrećnu Eleonoru sa ocem.


Izvor: Printscreen/Fejsbuk

Bebin otac je osuđen za ubistvo iz nehata i okrutnost prema deci, ali je oslobođen za ubistvo nakon desetonedeljnog suđenja. Otac nije pokazao nikakve emocije tokom presude koja je doneta nakon 20 sati većanja porote.

Na suđenju se čulo kako je par prevario tri doktora lažno tvrdeći da su modrice na licu i vilici njihove ćerke nastale zbog lošeg autosedišta. Hitna pomoć je pozvana u 20.25 časova 18. decembra 2019. godine, zbog izveštaja da se Elenor „muči da diše“ u njihovoj kući u Mortonu na Hilu blizu Noriča u Norfolku u Engleskoj.



Našli su je bledu, klonulu i letargičnu sa poluotvorenim očima, niskim otkucajima srca i nepravilnim disanjem.

Lekari su zaključili da je imala katastrofalnu povredu mozga i nakon dva dana su bebu isključili sa aparata za održavanje života.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR