Glas Javnosti
posta

BEZ VAKCINE NEMA ULASKA: Ova zemlja ZATVORENA za sve koji nemaju SERTIFIKAT!

Svet
Autor: Glas javnosti

U Indoneziji je od 6. jula uveden zakon koji obavezuje turiste koji žele da posete ovu zemlju, ali i njene stanovnike da pokažu digitalni ili fizički dokaz da su u potpunosti vakcinisani. Ova drastična mera, prema kojoj niko ko nije primio vakcinu nema mogućnost boravka u Indoneziji, uvedena je u cilju suzbijanja pandemije korona virusa

Indonežanske vlasti zahtevaju da strani posetioci budu potpuno vakcinisani protiv kovida-19 kako bi ušli u tu zemlju, u nastojanju da zaustave širenje korona virusa, prenosi britanski list "Gardijan".

Ganip Varsito, šef indonežanske radne grupe za sprečavanje širenja kovida-19, izjavio je u nedelju da od 6. jula i stranci i državljani Indonezije koji ulaze u zemlju, moraju da pokažu digitalni ili fizički dokaz da su u potpunosti vakcinisani.

Obaveza pokazivanja vakcinalnih sertifikata može se zanemariti u nekim slučajevima, na primer kod diplomatskih i službenih viza, i tokom zvaničnih poseta na ministarskom nivou.

Indonežanska vlada je produžila i vreme karantina za strane putnike sa pet na osam dana.

U poslednja 24 sata, Indonezija je registrovala 27.233 novih slučajeva korona virusa i 555 smrtnih slučajeva. To znači da je, od početka pandemije, ukupan broj zaraženih u toj zemlji dostigao 2.284.084 slučaja, dok su preminule 60.582 osobe.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR