Glas Javnosti

Bez maske je došla na kafu, konobar odbio da je usluži, pa dobio bakšiš od 10 MILIONA dinara (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

U jedan od objekata poznatog svetskog lanca kafeterija “Starbaks”, ušla je žena bez maske na licu, sa namerom da kupi omiljeni napitak. Međutim, Lenjin Gutjerez, mladić zaposlen u kafeteriji u San Dijegu, odbio je da je usluži zbog toga što ne poštuje propisane mere zaštite od korone. Zamolio ju je da stavi masku i pokušao da je upozna sa smernicama njegove kompanije o zaštitnim merama, međutim, p

A pre nego što je otišla, okrenula se i slikala ga, a potom je na Fejsbuku objavila njegovu forografiju i napisala:

Upoznajte Lenjina iz Starbaksa koji je odbio da me usluži jer ne nosim masku. Sledeći put ću sačekati policiju i doneću zdravstvenu potvrdu - napisala je ona.

Foto: Facebook/ Amber Lynn Gilles/ Printscreen

 Amber Lin Žil, besna mušterija bez maske, osim što je ostala bez svoje omiljene kafe, ostala je i bez podrške koju je očekivala da će dobiti na društvenoj mreži.

Korisnici Fejsbuka su u brojnim komentarima podržali gest mladića zaposelnog u “Starbaksu”, a čak su naveli i da bi voleli da posete lokal u kojem Lenjin radi, kako bi njegov ispravan gest nagradili posebnim bakšišom.

Među onima koje je iznervirao potez nezadovoljne mušterije Amber, našao se i dvadesetšestogodišnji Met Kovan, koga je posebno uznemirilo to što je Lenjin bio “maltretiran zbog toga što je uradio pravu stvar”. Zato je rešio da ode korak dalje, i da osim komentarom na Fejsbuku, podrži Lenjina i konkretnim potezom, te je na američkoj platformi “GoFoundMe” pokrenuo akciju “Bakšiš za Lenjina”, kako bi svima koji žele da ga časte, omogućio da to i urade virtuelnim putem.

Metov početni cilj je bio da prikupi 1000 dolara za Lenjina, međutim, rezultat onlajn kampanje je premašio sva očekivanja. Za nedelju dana, hiljade ljudi je doniralo novac za savesnog momka iz kafeterije, pa je na računu već prikupljeno gotovo 100.000 dolara (preko deset miliona srpskih dinara) bakšiša.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR