Glas Javnosti

BESRAMNA PLJAČKA PLAĆANJE GASA U RUBLJAMA: Zapadni prijatelji UKRALI su nam više od 300 MILIJARDI DOLARA

Svet
Autor: Glas javnosti

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da su zapadne države praktično ukrale više od 300 milijardi dolara od Rusije kada su zaplenile sredstva namenjena plaćanju ruskog gasa.

"Ugovori koji su potpisani ranije obezbeđivali su plaćanje u dolarima i evrima. Ova plaćanja su direktno prebacivana na račune Gasproma i čuvana su u zapadnim bankama. Kada je počela specijalna vojna operacija u Ukrajini naši zapadni prijatelji ukrali su nam više od 300 milijardi dolara, zapravo ukrali su ono što su platili za gas. Drugim rečima, koristili su naš gas besplatno sve ove godine" - rekao je Lavrov.On je rekao da je Rusija odlučila da plaćanje gasa traži u rubljama kako bi zaustavila "besramnu pljačku" Zapada, prenosi Blic.

"London, Vašington, Brisel žele da zaplene novac koji su zamrzli i da ga prebace nekom drugom, kazao je Lavrov i napomenuo da se ništa nije promenilo za kupce ruskog gasa. Podsetio je, naime, da je ruski predsednik Vladimir Putin potpisao dekret da se plaćanje ruskog gasa više ne vrši preko računa Gasproma u zapadnim bankama nego u Gasprombanci, u dolarima i evrima koje se potom konvertuju u rublje" - rekao je Lavrov."Ništa se nije promenilo. Ista suma u stranoj valuti po odgovarajućem ugovoru. Zatim se evro i dolari prebace na račun Gasprombanke u rubljama" - rekao je Lavrov.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR