Glas Javnosti

BESNI MOSKOVLJANI DOSKOČILI UVOĐENJU KOVID PROPUSNICA: Nijedna radnja koja mi traži sertifikat o vakcinaciji NEĆE OD MENE DOBITI NI DINARA!

Svet
Autor: Glas javnosti

Pošto je gradonačelnik Moskve Sobjanin uveo korona propusnice, Moskovljani su prosto prestali da idu u prodavnice koje su te propusnice zahtevale.

Najlepše u svemu je što su se vakcinisani solidarisali s nevakcinisanima. U svim radnjama u kojima se tražila propusnica promet je opao skoro na nulu. Moskovljani se nisu šišali, nisu išli u barove i restorane, nisu išli u bioskope, nisu noćili po hotelima, niti su preduzimali išta drugo za šta se tražila vakcinaciona propusnica. Vlasnici radnji potom su se počeli obraćati vlastima, besni zbog pretrpljene štete, piše portal Stanje stvari.

Potpredsednik Saveza hotela i restorana Vladimirske oblasti izjavio je da se uvođenje korona propusnica pokazalo kao gore od potpunog zaključavanja. Tad su preduzeća mogla računati bar na neku vrstu podrške države, a s korona propusnicama toga nema.

Ono što ne baš elitne elite nisu predvidele je da Moskovljani prosto neće hteti učestvovati u prevari.

Poslovni ljudi bili su toliko besni na gradonačelnika da je Sobjanin 19. jula iznenada i neočekivano objavio da više niko ne mora koristiti vakcinacione propusnice, uz smešan izgovor da je broj slučajeva korone iznenada počeo da opada.

Ali svako je znao šta je istina. Bio je to slučaj masovne građanske neposlušnosti, a da pri tom građani nisu morali ni izaći iz svojih kuća i protestovati na ulici. Sve što su učinili bilo je da kažu: "Nijedna radnja koja mi traži vakcinacionu propusnicu neće od mene dobiti ni dinar.“

Tako se to radi.

(Glas javnosti/Stanje stvari)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR