Glas Javnosti

BERLUSKONI ODGOVORIO ZELENSKOM: Šta taj gospodin zna o meni?

Svet
Autor: Glas javnosti

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni uvređen je zbog izjave predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog koji je rekao da italijanski političar dozvoljava sebi određene izjave „jer njegovu kuću nikada nisu bombardovali“, piše list „Republika“.

„Šta taj gospodin zna o meni? On ne zna ništa! Kao dete sam preživeo bombardovanje“, rekao je Berluskoni, piše italijanski list.

Kako se navodi, reč je o bombardovanju Italije tokom Drugog svetskog rata kada Berluskoniju bilo šest godina. Ranije je pričao da je jedna bomba pala u ulicu gde je živeo zbog čega je porodica morala da se preseli.


Berluskoni je 12. februara kritikovao ukrajinskog predsednika istakavši da „negativno ocenjuje postupke tog gospodina“ koji je „gurnuo svoju zemlju u rat iako je bilo dovoljno da prestane sa napadima na dve autonomne republike Donbasa“.

Berluskoni je indirektno kritikovao i premijerku Italije Đorđu Meloni koja je u to vreme planirala posetu Kijevu, rekavši da se on ne bi sastao sa Zelenskim da je na mestu premijera. Na Zapadu su njegove izjave okarakterisane kao „proruske“, dok su Berluskonijevi saradnici saopštili da je on zabrinut zbog eskalacije sukoba i da teži miru.

Zelenski je iskoristio priliku da oštro odgovori Berluskoniju tokom zajedničke pres-konferencije sa premijerkom Italije Đorđom Meloni koja je u utorak posetila Kijev. Kako list navodi, ta epizoda je bila „izuzetno neprijatna“ za šeficu italijanske vlade i zasenila je celu posetu. Meloni je morala da se „pravda“ da je njena vladajuća koalicija jednoglasna u podršci Kijevu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR