Glas Javnosti

Belorusija se sprema za rat: Lukašenko najavio nove namere

Svet
Autor: Glas javnosti

Prema rečima beloruskog predsednika, u zemlji je u toku neophodna priprema jedinica, a vojsci se isporučuju različiti vidovi naoružanja i tehnike.

Belorusija se sprema za rat, ali ne želi da ratuje, izjavio je predsednik Belorusije, Aleksandar Lukašenko, tokom posete gradu Gorno.

- Ne verujte nikome da želimo da ratujemo. Mi se spremamo za rat, kažem vam to otvoreno. Izreku "Ako želite mir, pripremite se za rat!" nisam ja izmislio. To je tačno rečeno - naveo je Lukašenko.

Prema rečima beloruskog predsednika, u zemlji je u toku neophodna priprema jedinica, a vojsci se isporučuju različiti vidovi naoružanja i tehnike.

Dodao je da ako neke neprijateljske zemlje kritikuju Belorusiju to znači da u Belorusiji rade kako treba, a ako počnu da je hvale to znači da sledi neka nesreća.

Lukašenko je podvukao da Belorusija nikome ne preti i da ne želi tuđu zemlju.


Ranije je predsednik Belorusije istakao važnost održavanja borbeno spremne vojske u zemlji.

Podsetimo, predsednik Rusije, Vladimir Putin, i njegov beloruski kolega, Aleksandar Lukašenko, razmenili su čestitke povodom Dana jedinstva naroda dve zemlje.

Dan jedinstva naroda Rusije i Belorusije se svake godine obeležava 2. aprila. Upravo su na taj dan 1996. godine predsednici obe države potpisali Sporazum o formiranju Zajednice Rusije i Belorusije što je predstavljalo početak procesa integracije dve zemlje.


Lukašenko je istakao da je iskustvo koje su Moskva i Minsk stekli za četvrtinu veka omogućilo efikasno reagovanje na izazove i pretnje.

- Uveren sam da bogata bilateralna agenda otvara nove perspektive za dugoročnu uzajamnu saradnju, produbljujući belorusko-ruske kooperativne veze, koje su usmerene na povećanje blagostanja građana Belorusije i Rusije - dodao je beloruski predsednik.Glas javnosti/R01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR