Glas Javnosti

BELORUSIJA RASPOREĐUJE ORUŽANE SNAGE NA GRANICI: Lukašenko sprema ŽESTOK odgovor na NATO provokacije

Svet
Autor: Glas javnosti

Belorusija će rasporediti trupe za specijalne operacije u tri oblasti u blizini granice sa Ukrajinom, saopštile su danas beloruske oružane snage zemlje.

Saopštenje oružanih snaga usledilo je u trenutku kada je predsednik Aleksandar Lukašenko govorio o ulozi raketa ruske proizvodnje u jačanju odbrane Belorusije.

Minsk se mesecima žalio da zemlje NATO pojačavaju vojno prisustvo u blizini granica Belorusije i na to odgovorio povećanjem razmera i intenziteta sopstvenih vojnih vežbi.


Načelnik Generalštaba beloruske vojske Viktor Gulevič naveo je da se broj vojnika NATO blizu beloruske granice “više nego udvostručio” i da njegova zemlja raspoređuje protivvazdušne, artiljerijske i raketne jedinice za vežbe na zapadu svoje teritorije.

Predsednik Lukašenko je naveo da je Moskva pristala da pomogne Minsku u proizvodnji projektila sličnih Iskanderu, koje je Rusija koristila u Ukrajini i da želi da Belorusija nastavi da koristi ruske raketne sisteme zemlja-vazduh S-400 i S-300, navodi Rojters.


- Mi smo realisti, razumemo da nećemo moći da pobedimo NATO, ali možemo da nanesemo štetu, posebno onim teritorijama sa kojih ćemo biti napadnuti - rekao je šef beloruske države, prenele su Novosti.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR