Glas Javnosti

Belorusija će se pridružiti Rusiji u nuklearnim vežbama

Svet
Autor: Glas javnosti

Belorusija će se pridružiti Rusiji u drugoj fazi vežbi testiranja upotrebe nestrateškog nuklearnog naoružanja, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

"Budući da je na teritoriji Belorusije raspoređeno nestrateško nuklearno oružje, ovog puta smo pozvali naše prijatelje i saveznike da učestvuju u jednoj od faza te vojne vežbe. To je zamolio je i predsednik Aleksandar Lukašenko", saopštio je Putin.

Kako je rekao, vežbe će biti održane u tri etape.


"Beloruske kolege će se u drugoj fazi priključiti našim zajedničkim aktivnostima, odgovarajuća uputstva data su ministarstvima odbrane i generalštabovima. Nema tu ničeg neobičnog, vežbe se izvode po planu, precizirao je predsednik Rusije.

Lukašenko je potvrdio da su Moskva i Minsk odlučile da sinhronizuju pomenute vežbe i da zajedno održe drugu i treću fazu.

Podsećamo, Ministarstvo odbrane je saopštilo da je Generalštab, u cilju povećanja gotovosti nestrateških nuklearnih snaga za izvršavanje borbenih zadataka, započeo pripreme za što skorije održavanje vežbi raketnih jedinica Južnog vojnog okruga uz učešće avijacije, kao i pomorskih snaga.


Iz Kremlja je poručeno da su najavljene raketne vežbe ruske vojske vezane za izjave francuskog predsednika Emanuela Makrona, britanskih zvaničnika i predstavnika američkog Senata o njihovoj nameri da pošalju vojsku u Ukrajinu.

Podsećamo, predsednik Francuske Emanuel Makron ponovio je da ne isključuje mogućnost slanja trupa u Ukrajinu i dodao da su mnoge zemlje razumele njegovu ideju i da su se "složile sa ovim pristupom".

Glas javnosti / R02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR