Glas Javnosti

BELA KUČA: Ponestaje nam novca za naoružavanje Kijeva

Svet
Autor: Glas javnosti

Direktorka budžeta Bele kuće Šalanda Jang poslala je upozorenje u preporučenom pismu upućenom predsedniku Predstavničkog doma republikanaca Majku Džonsonu i drugim liderima Kongresa da Sjedinjenim Državama ponestaje vremena i novca da pomognu Ukrajini u njenom ratovanju protiv Rusije.

Administracija predsednika Džoa Bajdena je u oktobru zatražila od Kongresa skoro 106 milijardi dolara za finansiranje ambicioznih planova za bezbednost granica Ukrajine, Izraela i SAD.


Republikanci kontrolišu Predstavnički dom sa malom većinom, a finansiranje Ukrajine postalo je politički kontroverzno sa nekim desničarskim zakonodavcima.

Jang je u pismu koje je objavila Bela kuća navela da bi prekid finansiranja i dotok oružja u Ukrajinu povećali verovatnoću ruske pobede.


„Želim da budem jasna: bez akcije Kongresa, do kraja godine će nam ponestati resursa za nabavljanje i slanje oružja i opreme Ukrajini, kaoo i da obezbeđivanje opremu iz američkih vojnih zaliha“, napisala je ona. „Ne postoji magični lonac iz kojeg izvlačimo sredstava. Nemamo novca — i skoro nam je ponestalo vremena", zaključila je ona.

Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR