Glas Javnosti

BEKSTVO IZ ZATVORA NA BALKANSKI NAČIN: Odvezli se taksijem, a POLICIJA JOŠ TRAGA ZA BEGUNCEM!

Svet
Autor: Glas Javnosti

Filmska verzija bekstva iz zatvora dogodila se u Aistriji, a njeni gravli akteri bili su zatvorenici sa Balkana, Srbin (40), Hrvatica (22) i Rumun (27).

Naime, oni su se našli na optuženičkoj klupi suda u Sankt Galenu zbog organizovanja bekstva iz zatvora 27-godišnjeg Rumuna N. O.

Begunac do danas nije pronađen, a njegovi pomagači stekli su međunarodnu popularnost jer su se u beg iz austrijskog kazamata dali u taksiju.

Filmsko bekstvo odigralo se prošlog novembra, u večernjim satima, kada je rumunski državljanin R. O. primljen u zatvorsku bolnicu u Sankt Galenu zbog povrede ruke. Prilikom transporta uspeo je da odgurne zatvorske čuvare i počne da trči ka izlazu.

Foto: EnvatoElements

Ni hitac koji je jedan od čuvara ispalio u vazduh, nije pokolebao rešenog Rumuna da pobegne,prenosi Nova.

Ispred bolnice su ga čekali njegov rođak inače rumunski državljanin, Srbin i Hrvatica. Možda ovo bekstvo ne bi bilo toliko zapaženo da ga nisu izveli u dva taksija. Plan je bio da se uz pomoć dva taksi vozila odvezu do automobila marke “dačija” koju su prethodno kupili za bekstvo i parkirali je na obodu grada. Jedan od dvojice taksista primetio je da se nešto sumnjivo dešava i aktivirao je takozvani panik taster i alarmirao policiju. Na putu A1 zaustavila ih je policijska patrola i trojac je uhapšen. Međutim, od rumunskog begunca već tada nije bilo ni traga.

Na suđenju koje se održalo prošle nedelje, rođak iz Rumunije je priznao da je organizovao bekstvo, dok su se Srbin i Hrvatica pretvarali da gotovo ništa o tome nisu znali. Srbin je kazao da je njegov deo posla bio samo da bude vozač i da više od toga nije znao, a sličnu verziju priče ispričala je i Hrvatica.

Policija još traga za odbeglim Rumunom, navode austrijski mediji.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR