Glas Javnosti

BEBE SE PRODAJU ZA 9900 EVRA: Rodile ih surogat majke, nema ko da dođe po njjih

Svet
Autor: Glas Javnosti

Pandemija korone ostavila je bez roditelja preko 500 beba koje su surogat majke u Ukrajini rodile za roditelje naručioce iz svih delova sveta. Klinika za reprodukciju BioTekCom iz Kijeva objavila je video na kojem se vide desetine beba koje čekaju da li će roditelji doći po njih.

Klinika BioTekCom reklamira se kao centar za reprodukciju ljudi, a u svom katalogu potencijalni roditelji mogu naći "atraktivne" ponude sa slikama nasmejanih beba koje su priložene uz njih.

Za mnoge je cena dece jedna od najatraktivnijih karakteristika, jer svako dete "košta" samo 9.900 evra.

Korona kriza izazvala je zabrinutosti da porast "zaliha" beba može značiti da bi kompanije za surogat uskoro mogle da ponude ovu decu bilo kome, ko god hoće da ih preuzme ukoliko se ne jave roditelji za koje su rođene, što bi kliniku oslobodilo obaveza.

U Evropi je Ukrajina vodeća zemlja surogat materinstva jer je cena rađanje bebe za majke koje ne mogu ili ne žele da same rode dete daleko jeftinije nego u ostalim zemljama, a kupac ima garanciju da će dete biti belo.

Procenjuje se da više od 500 beba čeka da bude "pokupljeno" otkad su granice zatvorene zbog koronavirusa, ali pravi broj je teško znati zbog prirode posla. Niko sa sigurnošću ne zna šta će biti sa ovom decom, a briga o njima je i finansijsko opterećenje za firme koje se bave surogat materinstvom.

 

(Izvor: N1)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR