Glas Javnosti

Beba na 38 stepeni bila zarobljena u Tesli zbog prazne baterije

Svet
Autor: Glas javnosti

Prošle je nedelje u SAD malo dete ostalo zarobljeno u Tesli nakon što se ispraznila baterija koja je trebalo da otvori vrata. Detetov život spasili su vatrogasci.

Incident se dogodio u Scottsdaleu u Arizoni, gde su temperature cele nedelje prelazile 38 stepeni. Renee Sanchez i njena 20-mesečna unuka bile su na putu za zoološki vrt u Phoenixu. Sanchez kaže da je nakon što je unuku smestila u sedište, zatvorila vrata svog modela Y i krenula ka svojim vratima kako bi sela za volan. Tada je otkrila da se vrata ne mogu otvoriti. Sanchez kaže da je bezuspešno pokušala sve kako bi ušla u auto.

U slučaju da se isprazni baterija koja upravlja elektronikom u Tesli, vrata se mogu otvoriti skrivenom kvakom na unutrašnjoj strani vozačevih vrata. Ali u ovom slučaju to nije pomagalo jer je Sanchez bila izvan automobila, dok je dete bilo vezano u sedištu.

Sanchez je za On Your Side rekla da nije imala drugog izbora nego da pozove vatrogasci.

“Prvo što su rekli bilo je: ‘Uh, to je Tesla. Ne možemo da uđemo u ove automobile.’ Odgovorila sam im: ‘Nije me briga ni ako morate da presečete auto na pola. Samo je izvucite napolje’”, kaže.

Temperatura u automobilu je brzo rasla, pa su vatrogasci sekirom razbiti prozor, sli prvo su ga oblepili trakom kako se staklo ne bi rasulo.

“Unuka je bila ok prvih nekoliko minuta. Ali čim su došli vatrogasci i počela gužva i razbijanje prozora, počela je da plače, jer je bila uplašena”, kaže Sanchez.

Vatrogasac je ušao kroz prozor i izvukao devojčicu.


Glas javnosti /D03S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR