Glas Javnosti

BATINJANJE MEĐU FUNKCIONERIMA : Sukobili se bivši slovački premijer i ministar, razdvajala ih policija (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Bivši slovački premijer Igor Matovič i bivši ministar unutarnjih poslova Robert Kalinak su se skoro potukli nakon što je Matovič upao na događaj koji je organizovala stranka SMER-SSD u sklopu svoje kampanje u Bratislavi

Policija je sprečila dalju eskalaciju sukoba nakon što su se bivši premijer i ministar posvađali, a poletele su i šake.

Sve se dogodilo ispred zgrade vlade gde je bivši premijer Igor Matovič, iz stranke Olano, prekinuo konferenciju za medije Roberta Kalinaka. Trzavice između dve stranke traju već godinama.

Matovič je 2021. morao napustiti premijersku poziciju zbog neslaganja u vodećoj koaliciji. Vlast je tada preuzela Kalinakova stranka čija se koalicija takođe raspala te su raspisani novi izbori.



Bivši premijer Kalinaka vidi kao glavnog protivnika i optužuje ga za korupciju.

Matovič je na konferenciju stigao u automobilu na kom je bio ispisan slogan „nećemo vas predati mafiji“. Na megafon je vikao i optuživao Kalinika za lošu politiku imigracije za vreme njegovog ministarskog mandata.

Kalinak je potom prišao automobilu, oko kojeg se skupilo više ljudi, i pokucao Matoviču na prozor, a potom iotvorio vrata. Pokušao mu je oteti megafon, a Kalinak ga je pokušavao odgurnuti. Situacija je eskalirala i drugi član Kalinakove stranke udario je Matoviča šakom u glavu. Potom je intervenisala policija i sprečila dalji sukob te otvorila istragu o incidentu.

Glas javnosti/Dnevnik.hr

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR