Glas Javnosti

Bajdenova administracija ima hitan zadatak za Zelenskog

Svet
Autor: Glas javnosti

Pred posetu američkog predsednika Džozefa Bajdena Poljskoj, administracija Bele kuće je tražila od Ukrajine da aktivira dejstva na bojnom polju, piše list “Politiko”.

Prema informacijama novinara, američki analitičari se plaše da će ruska vojska naneti poraz ukrajinskoj vojsci na jugu i istoku, a isporuke zapadnog naoružanja Ukrajini će se usporiti.

“Bajdenova administracija je po hitnom postupku zahtevala od administracije predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog da konsoliduje svoja dostignuća i, eventualno, nanese kontranapad. Bela kuća je takođe rekla timu Zelenskog, prema rečima nekoliko zvaničnika, da se pripremi za ofanzivu, s obzirom na to da oružje i pomoć iz Vašingtona i Evrope slobodno teku, plašeći se da bi podrška evropskih suseda Ukrajini uskoro mogla da bude ograničena”, pojasnio je list.

Po mišljenju eksperata, Rusiji i dalje ostaju dve važne prednosti na bojnom polju – snaga i vreme. Zato su akcije Severnoatlantske alijanse pod sumnjom.

– Mislim da još uvek nije jasno da li Bajden može da sačuva jedinstvo NATO. Nadalje će biti sve složenije. Ukrajina će morati da pokaže rezultate nakon što je dobila pomoć – komentarisao je situaciju penzionisani general Dejvid Hiks, koji je komandovao svim američkim i NATO snagama koje su se bavile pripremom i konsultacijama avganistanskog ratnog vazduhoplovstva.

Ranije je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio da se Alijansa pripremala za konflikt u Ukrajini od 2014. godine. Naveo je da ruska specijalna operacija nije izmenila NATO, već je samo demonstrirala važnost jačanja kolektivne odbrane.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Kumah James u 15.05.2023 05:31:29 h
     0 
Tražite li poslovni, poslovni ili osobni zajam Nudimo sve vrste kredita po kamatnim stopama od 3% godišnje, pošaljite nam e-mail sa svojim podacimaus) za više informacija: Naziv tvrtke: MIDLAND CREDIT HOME E-pošta tvrtke midland.credit2@gmail.com NMLS ID tvrtke: 315276. Web stranica tvrtke: midlandcreditonline.com Moto: Ulaganje za generacije.