Glas Javnosti

Bajdenov sin tvrdi da nije kriv za tri tačke optužnice

Svet
Autor: Glas javnosti

Tužioci na suđenju Hanteru Bajdenu, po optužnici za nelegalno posedovanje oružja, rekli su juče poroti da je sin američkog predsednika Džoa Bajdena bio "zavisnik od narkotika koji je lagao na formularu da bi kupio pištolj" i poručili da "niko nije iznad zakona".

Porotnici u federalnom sudu u Delaveru čuli su uvodna izlaganja tužilaca i advokata odbrane, pre nego što je pozvan prvi svedok, agent FBI.

Advokat odbrane rekao je poroti da će dokazi pokazati da Bajden nije svesno prekršio zakon.

Tužilac Sekretarijata za pravosuđe Derek Hajns je u obraćanju poroti ispričao šta se dogodilo u oktobru 2018. godine kada je Hanter Bajden kupio oružje, ali je lagao na formularu da ne koristi drogu.

- To je bilo nelegalno zato što je koristio krek i bio zavisnik. Niko nije iznad zakona - rekao je Hajns.

Dodao je da je Hanter Bajden pokušao da kupi drogu samo nekoliko dana nakon što je lagao na formularu, a udovici svog brata je rekao da čeka dilera.

- Nikome nije dozvoljeno da tako laže na federalnom formularu... Kada je optuženi popunjavao taj formular, znao je da je zavisnik - rekao je Hajns i dodao da tužioci ne moraju da dokažu da je Hanter tog dana koristio drogu.


Porotnici su imali priliku da čuju i audio izvode iz memoara Hantera u kojima priča o povratku u Delaver u vreme kada je kupio pištolj i kako je počeo da koristi drogu posle smrti brata Boa 2015. godine od raka.

Bajdenov sin se izjasnio da nije kriv za tri tačke optužnice koja ga tereti da nije naveo da je zavisnik od nelegalnih narkotika kada je kupio pištolj, te da je oružje nezakonito posedovao 11 dana.

- Hanter je kupio mali pištolj. U njemu nikada nije bilo metaka. Nikada ga nije koristio. Bacila ga je 11 dana kasnije osoba s kojom se u to vreme zabavljao. Samo 11 dana kasnije. I za to, tri krivična dela - rekao je Bajdenov advokat Ejb Louvel.


Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR