Glas Javnosti

BAJDENOV SIN SE ODLIČNO OVAJDIO OD RATA U UKRAJINI: Rusi otkrili ko još iz Amerike razvija vojno-biološke projekte

Svet
Autor: Glas javnosti/RT Balkan/RIA Novosti

Na listi su bivša visokorangirana imena kompanije "Fajzer", pripadnici različitih američkih agencija pri ministarstvima, komandant Fort-Detrika uz već dobro poznatog sina američkog predsednika Hantera Bajdena, poručili su iz Ministarstva odbrane

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je danas nova imena ljudi za koje se smatra da su učestvovali u američkim vojno-biološkim projektima u Ukrajini. Među njima su bivša visokorangirana imena kompanije "Fajzer", ali i američkih Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) i različitih struktura unutar američkih ministarstva. Spomenut je i stručnjak za vojnu medicinu Entoni Mekuin, inače komandant dobro poznatog Fort-Detrika, u kojem Pentagon razvija biološka istraživanja.

"Ranije smo predstavili materijale koji potvrđuju učešće Hantera Bajdena i njegove fondacije Rouzmont Seneka (Rosemont Seneca) u finansiranju ključnih osoba koji su, po naređenju Pentagona, sprovodili u delo razne zadatke u Ukrajini, a spomenuli smo i druge strukture pod kontrolom Demokratske partije SAD koje su se bavile ovakvim stvarima. Pokazali smo koliko je zapravo sin aktuelnog američkog predsednika Hanter Bajden umešan u finansiranje kompanije Metabiota, koju kontroliše Ministarstvo odbrane SAD", podsetio je ruski general-potpukovnik Igor Kirilov na brifingu za medije.

Ipak, kako je dodao, postoji još jedan određeni broj lica koji su umešani u ove projekte, ali su dobro sakriveni od javnosti.

Među njima su bivši direktor agencije "DTRA" (Defense Threat Reduction Agency), agencije unutar američkog Ministarstva odbrane za borbu protiv oružja za masovno uništenje, Kenet Majers, zatim izvršni potpredsednik fonda "In-Ku-Tel" (In-Q-Tel) koji se nalazi pod kontrolom CIA Tara OTul, bivši šef američkih Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) Tomas Friden, bivši direktor Nacionalnog instituta za zdravlje Frensis Kolins, ali i nekadašnji vršilac dužnosti izvršnog direktora Memorijalnog instituta Batele Džefri Vodsvort, glavni naučni saradnik i predsednik Odseka za međunarodna istraživanja kompanije "Fajzer" Mihael Dolsten i mnogi drugi, rekao je danas Kirilov.

Ove osobe su ključne za realizaciju ukrajinskog vojno-biološkog programa, prenose "RIA Novosti", dodajući da su svi oni na neki način povezani sa vladajućom Demokratskom partijom, čiji su lideri "idejne vođe" ovih projekata i tajnih šema za pranje novca.

Glavni organizator i osoba koja je sprovela u delo planove o izgradnji bioloških laboratorija na teritoriji zemalja bivšeg SSSR-a je Kenet Majers, bivši direktor agencije "DTRA", poručili su danas iz ruskog Ministarstva odbrane.

"Tara OTul je 2001. godine napravila scenario vežbi Mračna zima koje su bile posvećene simulacijama terorističkog napada uz primenu biološkog oružja. Tomas Friden je učestvovao u istraživanju epidemije ebole u zapadnoj Africi 2014. Godine, a Frensis Kolins je gušio stavove naučnika o veštačkom poreklu kovida. Korporacija Batel je pružala konsalting usluge Pentagonu u vezi formiranja biolaboratorija na postsovjetskom prostoru. Odsek kompanije u Fort-Detriku učestvovao je u biološkim istraživanjima u interesu Pentagona. Mihael Dolsten je odgovoran za ceo ciklus proizvodnje medicinskih preparata, uključujući vakcine protiv virusa korona", pišu "RIA Novosti".

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR