Glas Javnosti

BAJDEN UPLAŠEN: Rusija sprema velike napade, moramo se zaštititi (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Predsednik SAD Džo Bajden  pozvao je danas kompanije da se zaštite od mogućih hakerskih napada Rusije koji bi mogli da se dogode kao ruski odgovor na uvedene sankcije toj zemlji zbog njene ofanzive na Ukrajinu.

Bajdenova saradnica za sajber bezbednost En Nojberger na brifingu za novinare u Beloj kući u ponedeljak je izrazila frustraciju što su neke kompanije iz oblasti ključne infrastrukture ignorisale upozorenja federalnih agencija da poprave probleme u softverima za koje je poznato da postoje, a koje bi mogli da iskoriste ruski hakeri, piše Huff post.

- Bez obzira na ta ponovljena upozorenja, i dalje vidimo kako neprijatelji ugrožavaju sisteme koji imaju poznate probleme i ranjivosti za koje postoje rešenja. To hakerima mnogo više otežava posao nego što bi trebalo da je slučaj - rekla je ona.

Federalna vlada je upozoravala američke kompanije na pretnju hakera ruske države mnogo pre nego što je Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu. Agencija za sajber bezbednost i bezbednost infrastrukture pokrenula je kampanju “Shields Up” pozivajući kompanije da pojačaju odbranu, naprave "bekap" podataka, uključe sistem višeslojne potvrde identiteta i preduzmu druge korake poboljšanja "sajber higijene."


Nojberg je rekla da nema obaveštajnih podataka koji bi nagovestili konkretan sajber napad na američke mete, ali je dodala da je primećeno povećanje "pripremnih aktivnosti" kao što je skeniranje internet sajtova i potraga za ranjivostima, što je uobičajeno kod državnih hakera.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR