Glas Javnosti

Bajden pozvao Zelenskog na sastanak u Beloj kući 12. decembra

Svet
Autor: Glas javnosti

Republikanci u američkom Senatu blokirali su nedavno glasanje o zakonu o pomoći Ukrajini i Izraelu

Američki predsednik Džozef Bajden pozvao je ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na sastanak 12. decembra u Beloj kući kako bi razgovarali o ratu protiv Rusije i američkoj podršci ukrajinskim odbrambenim naporima, saopštila je Bela kuća.

Kako je najavljeno, dvojica lidera razgovaraće o "hitnim potrebama“ Ukrajine, u vreme kada Bela kuća pokušava da postigne dogovor sa Kongresom SAD kojim bi se obezbedila vojna pomoć Ukrajini i Izraelu.

Bajden je Zelenskog pozvao na sastanak i kako bi razgovarali o ratu protiv Rusije i "važnosti od vitanoj značaja" stalne američke podrške ukrajinskim odbrambenim naporima, dodaje se u saopštenju, a prenosi Rojters.


Portparolka Bele kuće Karin Žan-Pjer navela je u saošptenju da je cilj sastanka da se istakne "nepokolebljiva posvećenost SAD u podršci narodu Ukrajine, dok se brani od ruske brutalne invazije", dodaje Si-En-En. Iz kabineta Zelenskog naveli su na Telegramu da će on doći u ponedeljak u Vašington i da će se sastati sa Bajdenom tokom radne posete koja će uključivati niz sastanaka i razgovora.

Republikanci u američkom Senatu blokirali su nedavno glasanje o zakonu o pomoći Ukrajini i Izraelu, nakon što demokrate nisu izašle u susret njihovim zahtevima u vezi sa jačanjem bezbednosti južne granice SAD.

Paket od 110 milijardi dolara uključivao je 61 milijardu za Ukrajinu, kao i sredstva za pomoć Izraelu i Gazi.

Glas javnosti T02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR