Glas Javnosti

BAJDEN PLANIRA I DRUGI MANDAT

Svet
Autor: Glas javnosti

Američki predsednik DŽozef Bajden privatno potvrđuje nameru da se kandiduje za drugi mandat. Kako prenosi američka TV mreža En-Bi-si, Bajden je prošlog meseca u privatnom razgovoru rekao velečasnom Al Šarptonu, tokom sastanka sa liderima grupa za ljudska prava Afroamerikanaca, u Beloj kući 2. septembra da namerava da se ponovo kandiduje za predsednika SAD 2024. godine.

Šarpton je preneo razgovor sa Bajdenom osoblju NAN-a dok su kasnije tog dana pozirali za fotografiju u Ruzveltovoj sobi u Vašingtonu, navodi se. - Učiniću to ponovo. Idem - navodno je Bajden rekao o mogućnosti da traži drugi mandat, rekao je službenik, prepričavajući opis velečasnog. Bajden je, navodno, pitao Šarptona, za savet pre nego što je najavio da će se takmičiti na predsedničkim izborima 2020. godine, na kojima je računao na tamnopute glasače.

Američki lider se do sada uzdržavao od zvaničnih izjava da će tražiti reizbor 2024. godine, a o toj mogućnosti za sada govore samo njegovi saveznici i mediji.- Vidite, moja namera je, kao što sam rekao za početak, da se ponovo kandidujem. Ali to je samo namera. Ali da li je čvrsta odluka da se ponovo kandidujem? To ostaje da se vidi - rekao je Bajden sredinom septembra.

Anketa krajem septembra otkrila je da 56 odsto demokrata i nezavisnih demokrata ne želi da 79-godišnji šef Bele kuće bude kandidat njihove stranke 2024. godine. Predsednica američkog Predstavničkog doma Nensi Pelosi takođe je odbila da komentariše pitanje da li bi Bajden trebalo da se kandiduje za drugi mandat.

- Ne ulazim u to da li predsednik treba da se kandiduje ili ne - rekla je ona novinarima.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR