Glas Javnosti

BAJDEN ODLEPIO?! Bajden tvrdi da su mu ujaka pojeli kanibali u Africi

Svet
Autor: Glas javnosti

Američki predsednik u dva navrata tvrdio da su njegovog ujaka pojeli lokalni domorci u Papuoj Novoj Gvineji.

Portparolka Bele kuće Karin Žan-Pjer saopštila je danas da je ujak američkog predsednika Džozefa Bajdena po majci, Ambrouz Finegan, zapravo umro kada se njegov avion srušio u Tihi okean tokom Drugog svetskog rata i da ga nisu pojeli kanibali, kao što je Bajden u sredu sugerisao u dve odvojene prilike.

Žan-Pjer je rekla novinarima da je Bajden, kada je sugerisao da su Finegana domoroci Nove Gvineje pojeli 1944. "samo pokušao da izrazi koliko je neverovatno ponosan na ujaka".


„Videli ste predsednika, bio je neverovatno ponosan na službu svog ujaka u uniformi. Videli ste ga na Ratnom spomeniku. Bilo je to neverovatno emotivno i važno za njega. Čuli ste njegov odgovor kada je ste ga pitali o jučerašnjem trenutku i njegovom ujaku koji je izgubio život kada se vojni avion u kojem je bio srušio u Pacifiku nakon poletanja u blizini Nove Gvineje“, rekla je Žan-Pjer na putu za Filadelfiju u okviru predizborne kampanje, prenosi Njujork post.

Bajden je u sredu dva puta sugerisao da Sjedinjene Američke Države nisu bile u stanju da povrate posmrtne ostatke njegovog ujaka nakon što se Fineganov avion srušio u blizini Nove Gvineje tokom Drugog svetskog rata, "jer je nekada bilo mnogo kanibala" u regionu.


Glas javnosti/ U01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR