Glas Javnosti

BAJDEN OBJAVIO SVETU: Ovog dana Rusija će napasti Ukrajinu! Prvo idu rakete

Svet
Autor: Glas javnosti

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je tokom video konferencije, u kojoj su učestvovali više zapadnih lidera, da bi Rusija mogla da napadne Ukrajinu već 16. februara, piše danas list „Politiko“. Istovremeno, iz Rusije poručuju da Zapad širi dezinformacije.

U tom razgovoru su učestvovali, kako navodi list, lideri Velike Britanije, Nemačke, Italije, Kanade, Poljske, Rumunije i Francuske, kao i generalni sekretar NATO i predsednik Evropske komisije.

Prema istom izvoru, američki predsednik je preneo da bi invaziji mogli da prethode raketni udari i sajber napadi, piše Sputnjik.

Sa druge strane, rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da zapadne zemlje uz pomoć medija šire lažne informacije sugerišući da Moskva možda planira invaziju na Ukrajinu i da time pokušavaju da odvuku pažnju sa svojih agresivnih akcija.

Sinoć se, inače, oglasio i savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven koji je izjavio da bi ruski napad mogao da usledi bilo kad, čak i u vreme Zimskih olimpijskih igara u Pekingu, međutim, upitan da potvrdi tu izjavu on je rekao: „Ne kažemo da je odluka doneta".

BONUS VIDEO: Kako nas varaju trgovci - lažna sniženja, sumnjivi pokloni, reklamacije kao nemoguća misija



SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR