Glas Javnosti

BAJDEN NE ZNA GDE UDARA! Ne seća ni kad mu je sin preminuo

Svet
Autor: Glas javnosti

Američki predsednik Džo Bajden našao se u centru kontroverze nakon istrage koja je otkrila nepropisno rukovanje strogo poverljivim informacijama.

Tokom iznenadnog brifinga za novinare, Bajden je ljutito odbacio tvrdnje o svojim navodnim problemima sa pamćenjem, posebno kritikujući sugestiju da se ne može setiti ključnih životnih događaja, uključujući i smrt svog sina Boa.

Istraga, koju je vodio specijalni savetnik Ministarstva pravde Robert Hur, utvrdila je da je Bajden nepravilno čuvao dokumente vezane za vojnu i spoljnu politiku SAD-a u Avganistanu, ali nije predložila njegovo optuživanje.


Izveštaj Hura otkrio je da se Bajden tokom intervjua nije sećao datuma smrti svog sina niti kada je tačno završio mandat potpredsednika, što je izazvalo negodovanje u javnosti.

Međutim, Bajden je insistirao na tome da je njegovo pamćenje dobro i da je bio veoma zauzet suočavanjem sa međunarodnom krizom u vreme kada su postavljana pitanja.


Poverljivi dokumenti, uključujući rukom pisane memorandume i beleške sa sastanaka o nacionalnoj bezbednosti, pronađeni su u Bajdenovoj kancelariji u think tanku u Vašingtonu i njegovoj privatnoj rezidenciji u Vilmingtonu, Delaver.

Ovi nalazi su pokrenuli debatu o odgovornosti i transparentnosti u rukovanju osetljivim informacijama na najvišem nivou vlasti.

Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR