Glas Javnosti

BAJDEN I DALJE U STRAHU: Nacionalna GARDA nastavlja da ČUVA KAPITOL!

Svet
Autor: Glas javnosti

Prema odobrenju Pentagona oko 2.300 vojnika Nacionalne garde ostać u Vašingtonu, što je oko polovine trenutno raspoređenih snaga, kako bi pomogao u zaštiti američkog Kapitola u naredna dva meseca.

Pentagon je saopštio da će tokom sledeća dva meseca sarađivati sa policijom Kapitola, koja je podnela zahtev, kako bi se nastavilo dalje smanjivanje prisustva trupa u meri u kojoj to uslovi budu dozvoljavali.

U izveštaju Pentagona koji je objavljen u ponedeljak preporučeno je korišćenje mobilne ograde za zaštitu Kapitola i preporučeno formiranje snaga za brzo reagovanje u Vašingtonu, dok je policija Kapitola ocenjena kao loše pripremljena za eventualni napad na tu ustanovu.

Neki američki zvaničnici ministarstva odbrane, pod uslovom anonimnosti rekli su da ne znaju za takve obaveštajne podatake koji zahtevaju dalje veliko vojno prisustvo oko Kapitola.

Od januarskog napada pristalica tadašnjeg predsednika Donalda Trampa na sedište američkog Kongresa, trupe Nacionalne garde poslate na teren i da su postavljene visoke ograde kako bi se proširio bezbednosni opseg.

Savezno tužilaštvo SAD optužilo je više od 300 ljudi za umešanost u napad 6. januara koji je doveo do pet smrtnih slučajeva, uključujući i smrt jednog policajca.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR