Glas Javnosti

BAČENA BOMBA NA PREMIJERA JAPANA! (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Premijer Japana Fumio Kišida evakuisan je u subotu pošto je na mesto gde se spremao da održi govor u gradu Vakajama bačena dimna bomba.

Na video snimku objavljenom na društvenim mrežama se vidi kako ljudi u ribarskoj luci Saikazaki u Vakajami trče u sklonište oko 11.25 ujutro po lokalnom vremenu, dok su napadača prvi savladali, kako se čini, dva lokalna ribara.

Nekoliko drugih, verovatno policajaca na licu mesta, potom je držalo osumnjičenog na zemlji.

Prema svedočenju jednog od očevidaca, jedna osoba je na premijera bacila „neku napravu“, nakon čega se začula glasna eksplozija, a potom i video dim.


Prema pisanju lokalnih medija, povređenih nema.

Jedna osoba je odmah uhapšena, a pojavili su se snimci na kojima se vidi kako policajci drže osumnjičenog.

Inače, Kišida je počinjao svog govor u luci u Vakajami, kad je na njega bačena bomba. U posetu je došao da podrži kandidata Liberalno-demokratske partije za vanredne izbore planirane za kraj ovog meseca.

Lice mesta je napustio nepovređen, nakon incidenta koji se dogodio dok je razgovarao sa kandidatom liberala, dok su se prisutni građani razbežali u panici.


Posle samog incidenta, japanski premijer je održao dvadesetominutni govor na železničkoj stanici u Vakajami, u kojem se izvinio „što je izazvao zabrinutost ljudi“.

„Izvinjavam se što sam izazvao zabrinutost kod mnogih ljudi. Mi smo u usred važnog izbornog procesa izbora za našu zemlju i u tome moramo biti zajedno“, rekao je Kišida, a prenosi japanska nacionalna televizija HNK.

Kišida je sa redovnim aktivnostima i predizbornom kampanjom nastavio sat vremena nakon eksplozije.

Podsećamo, napad se dogodio samo devet meseci nakon atentata na bivšeg premijera Šinza Abea tokom kampanje za Liberalno-demokratsku partiju.


Glas javnosti/Nova

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR