Glas Javnosti

AUSTRIJSKI PREDSEDNIK 'zavrnuo uši' KURCOVIM partijskim DRUGOVIMA: Prekoračili ste GRANICU!

Svet
Autor: Glas javnosti

Partija austrijskog kancelara Sebastijana Kurca, oštro je napala tamošnje pravosuđe zbog toga što je policija pretresala njihove prostorije, ali su ubrzo usledile packe austrijskog predsednika Aleksandra van der Belena.

- Optužbe na račun pravosuđa jednostrano pokazuju nedostatak poštovanja ustavnih institucija Austrije - podvukao je Van der Belen.

On je reagovao na izjave poslanika OVP Andreasa Hangera koji je govorio o "levičarskim ćelijama" u Tužilastšvu za privredni kriminal i korupciju.

Takođe i kancelar Kurc je govorio o "iskonstruisanim optužbama" po sistemu korišćenja dela SMS poruka i stavljanja u pogrešan kontekst sa ciljem konstruisanja krivičnih optužbi.

Predsednik Van der Belen, rekao je na proslavi 75-te godišnjice postojanja austrijske novinske agencije APA, da su građani bili svedoci veoma neuobičajenog i teškog postupanja. Podsetio je da je sprovedeno više pretresa prostorija i da Tužilaštvo vodi istragu u jednom novom smeru.

- Zadatak pravosuđa je da istraži sumnje, nezavisno od statusa osobe - podvukao je on.

Rekao je da je važno biti svestan osnova pravne države, a to je princip podele vlasti.

Trenutno, dodao je, zna se samo da se vodi istraga, i da je pravo svake osobe da iznese svoje mišljenje, ali da iznete generalne optužbe na račun pravosuđa predstavljaju nedozvoljeno prekoračenje granica.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR