Glas Javnosti

ATENTATORU PRETI DOŽIVOTNA ROBIJA: Cintula izveden iz pritvora, policija mu pretresla stan

Svet
Autor: Glas javnosti

Juraju Cintuli, koji je izvršio atentat na slovačkog premijera Roberta Fica, preti doživotna robija. Motiv pokušaja ubistva je neslaganje sa politikom aktuelne vlasti, a policija je rano jutros izvukla Cintulu iz pritvora i odvela ga na pretres stana u kom je živeo.

Fico je u stabilnom, ali i dalje teškom stanju, zbog čega će se u ponedeljak sastati konzilijum lekara koji će odlučivati o daljem lečenju.

Nacionalna kriminalistička agencija (NAKA) pretresla je stan atentatora koji je upucao premijera Roberta Fica.

Pretres stana atentatora

Policajci su stigli rano ujutru u petak, 17. maja, u stambenu zgradu u Levicama, gde je Juraj Cintula (71) živeo sa suprugom. On je takođe doveden iz pritvora, kako bi prisustvovao pretresu, prenosi portal Novine.

Istražitelji su pretresli stan, a forenzički tehničari su pronašli tragove. Iz stana su izneli kompjuter i dokumenta.

Ovaj penzioner je u sredu 15. maja ispalio pet hitaca u premijera Fica, od kojih su ga četiri pogodila. Ubrzo je uhapšen, a Fico je hitno transportovan u bolnicu.
 
(Foto: Jutjub)

Noć nakon zločina, Juraj Cintula je doveden do svog automobila, kojim je stigao u Handlovu. Policajci su pretresli automobil i u njemu pronašli mobilni telefon.

Cintuli sada preti doživotna kazna zatvora jer je optužen za pokušaj ubistva s predumišljajem. Motiv ubistva je navodno neslaganje sa politikom aktuelne vlasti i promenama koje je napravila.

Fico i dalje u teškom stanju

Prema poslednjim informacijama, stanje premijera Roberta Fica i dalje je veoma teško. On se nalazi na odeljenju ARO u bolnici u Banskoj Bistrici.

Naredni sati i dani će biti presudni. U ponedeljak 20. maja u bolnici će se sastati konzilijum i odlučiti kako će se nastaviti lečenje ranjenog premijera.


Glas javnosti/Ag

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR