Glas Javnosti

APOKALIPSA U UKRAJINI: Pogledajte gradove pod vodom posle probijanja brane! (VIDEO, FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Nova Kahovka potpuno je poplavljena, rekao je proruski gradonačelnik tog mesta posle probijanja istoimene brane na Dnjepru.

Društvenim mrežama se šire dramatični snimci područja koja su u potpunosti prekrivena vodom.

Jedan od najdramatičnijih snimaka je onaj na kojem se vidi kako reka Dnjepar nosi krov kuće, a moguće i celu konstrukciju.

Na društvenim mrežama su se pojavili snimci i fotografije iz grada, na kojima se vidi kako se nivo vode povećava, a sam centar grada je poplavljen.Snimci iz vazduha takođe pokazuju dramatičnu situaciju u gradu.

Potopljena je i Palata kulture, a u njenoj blizini su snimljeni labudovi.Brana Kahovka u delu Hersonske oblasti koji je pod kontrolom ruskih snaga, urušena je u utorak ujutru u granatiranju za koje se uzajamno optužuju Rusija i Ukrajina.

„Sada izmeštamo stanovnike koji su direktno na obali. Grad je još uvek pod granatiranjem. Mislim da će stanovnici iz oko 300 kuća biti evakuisani i već se sada evakuišu, kako bi izbegli žrtve“, rekao je za TV Rusija-24 načelnik proruske opštinske uprave Vladimir Leontjev.Prema njegovim rečima, nivo vode u reci Dnjepar u Novoj Kahovki porastao je više od 10 metara zbog kolapsa HE Kahovka i mogao bi da dostigne do 12 metara pre nego što počne da opada.Savetnik ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, Timofij Milovanov, objavio je na Tviteru da je Herson potopljen, a da je situacija verovatno još gora na levoj obali Dnjepra koja je pod kontrolom Rusije.


Glas javnosti/N01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR