Glas Javnosti

APOKALIPSA U ITALIJI: Stravično nevreme obaralo drveće, poplavilo kuće i ulice, nastradala devojčica, ima povređenih, nestalih (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Nevreme koje je zadesilo centralni i severni deo Italije, donelo je jak vetar, rečice i potoci su su preko noći izlili iz korita i poplavili saobraćajnice, kuće, podrume. Jedna porodica izgubial člana.

U turističkom kampu "Maša Marina", na obali Tirenskog mora, vetar je oborio 4 metra visoko drvo koje je palo na šator gde je bila petočlana porodica. Devojčica od tri godine je preminula na mestu, a dve starije kćerke su povređene.

U Milanu jak vetar je odneo krov sa zgrade staračkog doma, vodostaj lokalnih reka je pod stalnom kontrolom, zbog opasnosti od izlivanja, a u severnoj provinciji Veneto traga se za mladićem koji je nestao u bujuci kada se izlila lokalna reka.

U Veroni i okolini, prema saopštenju konzorcijuma poljoprivrednih proizvodzača "Coldiroti", provala oblaka i jake kiše sa vetrom "nanele su neprocenjive štete poljoprivredi".

I dok je sever Italije na udaru jakog vetra, kiše i bujica reka, na Siciliji bukte požari. Od juče gori veliki deo sume. Zbog visokih temperatura i jakog južnog vetra široko, plamen se raširio na površinu od oko hiljadu hektara.

Na Siciliji su letnji požari česta pojava i u najvećem broju slučajeva su podmetnuti, jer se nakon što požar uništi šume, spekuliše sa zemljištem koje se pretvara u plantaže ili pak za izgradnju turističkih naselja.

(Glas javnosti/Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR