Glas Javnosti

APEL ZA ŠTAB RUSKOG LIDERA! Supruga vojnika uputila molbu

Svet
Autor: Glas javnosti

Supruga jdnog ruskog vojnika uputila je danas emotivni apel štabu predsednika Vladimira Putina da joj se muž vrati iz Ukrajine, navodi se da je to gest prkosa u zemlji u kojoj je zabranjena otvorena kritika rata.

„Vladimir Vladimirovič Putin je izdao dekret da moj muž mora da bude tamo (u Ukrajini). Zanima me kada će izdati dekret da moj muž mora da bude kod kuće“, rekla je Marija Andrejeva.

Ona se potom uplela se u žestoku raspravu sa ženom koja joj je rekla da ruski vojnici u Ukrajini brane otadžbinu i da se ona moli za njih.


„Pa šta dalje? Ministarstvo odbrane je potrošilo svoje pare, sad treba da iscedimo sve iz naših momaka, da izvučemo poslednje znake života iz njih? Pa da nam se vrate kao panjevi?“, rekla je Andrejeva.

„Hoće li mi dati panj? Šta ću dobiti? Čovek bez nogu, bez ruku, bolesnog čoveka? Zar ti ne znaš šta se tamo dešava?“, upitala je svoju sunaorodnicu i neistomišljenicu supruga ruskog vojnika.


Rasprava je desila tokom posete Putinovoj izbornoj bazi male delegacije „Put kući“, organizacije supruga vojnika koja vodi kampanju za njihov povratak sa fronta.

Putin je mobilisao 300.000 rezervista u septembru 2022. godine kao nepopularan potez za koji je rekao da nema potrebe da se ponavlja jer su se stotine hiljada drugih dobrovoljno prijavile kao vojnici po ugovoru.


Glas javnosti/N01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR