Glas Javnosti

ANGELA MERKEL LEPO ŽIVI: Država pored kabineta i osoblja PLAĆA šminkerke i frizerke

Svet
Autor: Glas javnosti

Država bivšoj nemačkoj kancelarki Angeli Merkel, pored kabineta i osoblja, i dalje plaća troškove šminkerke i frizerke, koja je prati i na njenim putovanjima, javljaju nemački mediji u četvrtak.

„Kancelarski kabinet bivšoj kancelarki Angeli Merkel preuzima troškove za profesionalne asistentkinje za šminku i frizuru i u slučajevima kada se radi o terminima koji nisu javni“, prenosi dnevnik Tagesspiegel odgovor kancelarskog kabineta.

Iz kabineta su objasnili da su termini pri kojima je prisutna i profesionalna stilistkinja povezani sa obavezama koje proizlaze iz bivše funkcije nemačke kancelarke, koju je Angela Merkel obavljala do kraja 2021.


Kako piše Tagesspiegel, prilikom obračuna troškova u kancelarskom kabinetu, zaposlenima su upali u oči i visoki hotelski troškovi stilistkinje koja Merkel prati na njenim putovanjima.

Rajner Holcnagel, predsednik Udruženja nemačkih poreskih obveznika, organizacije koja prati i kritikuje bespotrebno trošenje javnih sredstava, smatra da stilistkinja ne spada u neophodne troškove potrebne za ispunjavanje obveza povezanih s bivšom funkcijom.

„Poreskim obveznicima je teško objasniti zašto političarima moraju da plaćaju šminkerku i frizerku. Ovi troškovi moraju biti svedeni na minimum ili ih moraju pokriti sami političari“, rekao je Holcnagel za Tagesspiegel.

Isti list je nedavno objavio kako mesečni troškovi kabineta bivše kancelarke Angele Merkel iznose oko 66.000 evra.

Poslednjih godina se razvila rasprava o finansiranju kabineta bivših visokih zvaničnika, a bivšem kancelaru Gerhardu Šrederu je, zbog njegovog proruskog stava i odnosa s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, uskraćeno dalje finansiranje kabineta zbog „delovanja koje se protivi interesima SR Nemačke“.

Glas javnoati/N01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR