Glas Javnosti

Amerika više neće da bude svetski policajac, poručio Tramp

Svet
Autor: Glas javnosti

Američki predsednik je diplomcima vojne akademije Vest Point rakao da Američka vojska više neće obnavljati druge zemlje, niti će „rešavati tuđe konflikte“.

Donald Tramp suočen sa kritikama zbog planova da povuče skoro 10.000 vojnika iz Nemačke rekao je danas diplomcima na vojnoj akademiji Vest Point da je njegov posao da brani vitalne interese Amerike, a ne da vodi "beskonačne ratove" u dalekim zemljama.

"Završavamo eru beskonačnih ratova", rekao je Tramp pred hiljadu kadeta i dodao da prioritet ponovo ima zaštita životnih interesa Amerike.

On je rekao da zadatak američkog vojnika nije da obnavlja međunarodne odnose već da "brani i da brani jako našu naciju od stranog neprijatelja", prenosi Rojters.

"Nije posao američke vojske da rešava stare konflikte u dalekim zemljama za koje mnogi ljudi nisu nikad čuli", rekao je on.

„Mi nismo policajci u tom svetu. Ali, neka naši neprijatelji znaju da ako budu ugrozili naš narod nikada se nećemo kolebati. I ako se budemo borili, od sada ćemo to činiti samo da bismo pobedili“, istakao je Tramp.

Osvrnuo se i na debatu o rasnoj nejednakosti u SAD rekavši da su kadeti primer američke raznolikosti.

"Došli ste ovde i sa farmi i iz gradova, iz velikih i malih države, različitih rasa, vere i boje. Ali kad ste ušli u ovaj kompleks, postali ste deo jednog tima i jedne porodice koja ponosno služi američkoj naciji", rekao je Tramp.

Kampanja američke vojske u Avganistanu traje na primer 19 godina, a u takve zemlje spadaju i Irak, Sirija, Jordan, Egipat, Liban, Filipini, Kosovo, Istočna Afrika....

(Izvor: Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR