Glas Javnosti

AMERIKA NE KRIJE STRAH: Kinezi su nam NAJVEĆA PRETNJA za ekonomsku bezbednost, pokrali su sve naše ideje!

Svet
Autor: Glas javnosti

Direktor američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) Kristofer Rej izjavio je da Kina predstavlja najveću pretnju Zapadu, te istovremeno optužio Peking za krađu američkih ideja.

Rej je ukazao da SAD smatra Kinu svojom najvećom pretnjom po dugoročnu ekonomsku bezbednost i prema njegovim rečima FBI svakih 12 sati otvara nove slučajeve kako bi se suprotstavio kineskim obaveštajnim operacijama, pri čemu hakeri kineske vlade kradu više ličnih i korporativnih podataka nego sve druge zemlje zajedno.

- Kada zbrojimo ono što vidimo u našim istragama, od kojih je preko 2.000 fokusirano na kinesku vladu koja pokušava da ukrade naše informacije ili tehnologiju, jednostavno nema zemlje koja predstavlja širu pretnju našim idejama, inovacijama i ekonomskoj bezbednosti od Kine - izjavio je Rej, prema transkriptu govora koji je dostavio FBI, a prenosi Sputnjik.

Rej smatra da šteta od ekonomske špijunaže kineske vlade nije samo u tome što njene kompanije napreduju na osnovu nelegalno stečenih tehnologija, dok su kineski zvaničnici više puta odbacivali optužbe američke vlade. Portparol kineske ambasade u Vašingtonu je prošlog jula poručio da su Amerikanci „izvršili neosnovane napade“ i izneli zlonamerne klevete o kineskim sajber napadima.

ŽIVOTNA DRAMA DRAGANE LOVČEVIĆ: BITKA SA ĆERKOM SUDIJOM DO POSLEDNJEG DAHA




SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR