Glas Javnosti

AMERIKA I DALJE ŠIRI ZLU KRV: Vašington namerava da u Gruziji otvori NOVI FRONT protiv Rusije

Svet
Autor: Glas javnosti

Sjedinjene Američke Države žele da otvore protiv Rusije drugi front u Gruziji, izjavio je penzionisani američki obaveštajac Skot Riter na svom Jutjub blogu.

„SAD koriste pomoć u vrednosti od 40 miliona dolara koja se svake godine šalje preko Agencije za međunarodni razvoj Sjedinjenih Američkih Država (USAID) za sprovođenje onoga što je jednako ‘blagom puču’ u Gruziji.

Cilj puča je da zameni trenutnu vladu sa onom koja će biti u skladu sa američkim, a ne gruzijskim ciljevima, uključujući stvaranje ‘drugog fronta’ protiv Rusije“, rekao je on.


Riter je dodao da je Vašington u potpunosti spreman da dozvoli Gruzinima da umru u poteri za američkim geopolitičkim ambicijiama, ali nikada neće žrtvovati život Amerikanaca kako bi zaštitili Gruziju.

„Gruzija je samo manja verzija Ukrajine, samo još jedan šraf u američkom ‘pojasu nestabilnosti’. Potrebno je da se zamisli nad činjenicom da će Ukrajina, kao što je to bio slučaj sa Avganistanom, na kraju biti prepuštena svojim dobrim ‘prijateljima’, Amerikancima koji će odlučivati o njenoj sudbini“, zaključio je on.


Parlament Gruzije je 7. marta u prvom čitanju usvojio prvu verziju nacrta zakona o stranim agentima. Nakon toga su u Tbilisiju počeli masovni protesti koje je policija rasterala suzavcem i vodenim topovima.

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, na skupovima 7. i 8. marta bile su privedene 133 osobe.
Neki demonstranti su pevali ukrajinsku himnu i ispoljavali spremnost da vrate Abhaziju i Južnu Osetiju u sastav Gruzije.

Glas javnosti/Sputnjik



SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR