Glas Javnosti

Američki senator Džef Vilson uhapšen u Hong Kongu zbog posedovanja vatrenog oružja

Svet
Autor: Glas javnosti

Državni senator SAD dobio je kauciju u Hong Kongu u ponedeljak ubrzo nakon što je uhapšen jer je imao pištolj u svom ručnom prtljagu.

Republikanac Džef Vilson rekao je da je optužen za posedovanje neregistrovanog vatrenog oružja i da mu je sudsko saslušanje zakazano za 30. oktobar.


Vilson je uhapšen na aerodromu u Hong Kongu u petak uveče nakon što je stigao letom iz San Franciska.

"Bila je to iskrena greška i očekujem da će se situacija uskoro rešiti", navodi se u saopštenju njegove kancelarije u ponedeljak.


Državni zakonodavac rekao je da nije shvatio da mu je pištolj bio u aktovci kada je prošao kroz obezbeđenje aerodroma a da je zatim u toku leta shvatio da se oružje nalazi u prtljagu.

Vilson je rekao da je prijavio problem carinskim službenicima nakon što je avion sleteo.


Posedovanje oružja ili municije bez dozvole u ​​Hong Kongu nosi maksimalnu kaznu od 14 godina zatvora i novčanu kaznu od 100.000 HK$ (12.800 USD). Sudija u Hongkongu u ponedeljak je odobrio Vilsonu kauciju, oduzeo mu putne isprave i naredio mu da ne napušta grad, navodi hongkonški list Sing Tao Daili.

Lider republikanaca u Senatu države Vašington Džon Braun rekao je da pažljivo prati situaciju i da se nada da će ona biti rešena ubrzo. 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR