Glas Javnosti

Američki ratni brod NAPADNUT u Crvenom moru

Svet
Autor: Glas javnosti

Napad se dogodio nedugo nakon što su britanci prijavili da je nepoznati dron napao njihovo plovilo, takođe u Crvenom moru.

Pentagon je saopštio da je upoznat sa izveštajima da su američki ratni brod i više komercijalnih brodova bili napadnuti u Crvenom moru.

"Svesni smo izveštaja o napadima na USS Carney i komercijalne brodove u Crvenom moru i pružićemo informacije čim postanu dostupne", dodaje se u saopštenju Pentagona.


Napad se dogodio nedugo nakon što su britanci prijavili da je nepoznati dron napao njihovo plovilo, takođe u Crvenom moru.

To dolazi nakon što je britanska agencija za pomorske trgovinske operacije saopštila da je primila izveštaje o napadu dronom u moreuzu Bab al-Mandab u Crvenom moru.


Ranije je javljano o aktivnostima dronova koji potiču iz Jemena, kao i o mogućoj eksploziji, i pozvana plovila u toj oblasti da budu oprezni.

Prijavljen je niz napada u bliskoistočnim vodama od izbijanja rata između Izraela i Hamasa. Prošlog meseca Huti militanti su zauzeli kargo brod povezanu sa Izraelom.


Ta grupa je saveznik Irana i kontroliše veći deo jemenske obale Crvenog mora. Ranije je ispaljivala balističke rakete i naoružane dronove na Izrael i obećala da će gađati još izraelskih brodova.

Glas javnosti/T02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR