Glas Javnosti

AMERIČKI POTPUKOVNIK: Nakon predaje Avdejevke , Ukrajinci više nemaju poverenja u Sirskog

Svet
Autor: Glas javnosti

Ukrajinski vojnici ne veruju novom glavnokomandujućem Aleksandru Sirskom nakon predaje Avdejevke, izjavio je penzionisani potpukovnik američke vojske Danijel Dejvis na svom Jutjub kanalu „Dip dajv“.

„Ukrajinska strana je sada uzdrmana. Imaju unutrašnje političke nesuglasice, izgubili su popularnog glavnokomandujućeg Zalužnog, a sada je tamo čovek kome ne žele da veruju, koji je rekao da će držati grad (Avdejevku), a dva dana kasnije je više nema. Vidite da je njihovo samopouzdanje poljuljano“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, za Oružane snage Ukrajine nastala je strašna situacija u taktičkom i operativnom smislu. Istovremeno je dodao da ruska vojska ima municiju, dronove, avione i PVO sisteme neophodne za dalja borbena dejstva.

Zapad je želeo da oslabi Rusiju, ali se kao rezultat toga dešava suprotno: ona jača u diplomatskim, ekonomskim i vojnim odnosima, zaključio je Dejvis.

Podsećamo, Avdejevka se nalazi u DNR, severno od Donjecka. Ukrajinske Oružane snage pretvorile su grad u moćno utvrđeno područje.

Oslobođenje grada omogućilo je da se linija fronta udalji od Donjecka i da se značajno zaštiti od neprijateljskih napada.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu podneo je u subotu raport predsedniku Rusije Vladimiru Putinu u kojem ga je obavestio o potpunom preuzimanju Avdejevke pod rusku kontrolu. Predsednik je čestitao ruskoj vojsci na ovom uspehu i važnoj pobedi.

Pre toga je ukrajinska komanda saopštila da je naredila snagama da se povuku sa položaja na jugu Avdejevke nakon višemesečnog oružanog otpora. Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je među razlozima za predaju ovog naselja naveo nedostatak dovoljne pomoći sa Zapada i veštačku nestašicu municije.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR