Glas Javnosti

AMERIČKI KONGRESMENI HOĆE NUKLEARNI RAT: Dozvolite Ukrajini da napadne Rusiju američkim oružjem

Svet
Autor: Glas javnosti

Grupa američkih kongresmena na čelu sa predsedavajućim Komiteta za obaveštajne poslove Predstavničkog doma Majkom Tarnerom, apelovala je na ministra odbrane Lojda Ostina da dozvoli Ukrajini da upotrebi američko oružje za napad na rusku teritoriju, sledi u pismu zakonodavaca.

„Neophodno je da administracija predsednika Džozefa Bajdena dozvoli vojnom vrhu Ukrajine da sprovede čitav niz neophodnih operacija“, navodi se u apelu.

Na taj način Tarner i drugi kongresmeni predlažu da Bela kuća dozvoli upotrebu oružja isporučenog iz Sjedinjenih Američkih Država za „napade na strateške ciljeve unutar ruske teritorije pod određenim okolnostima“.


Zvanično, stav Pentagona po ovom pitanju ostaje nepromenjen – on se protivi upotrebi prebačenog oružja za napade na rusku teritoriju.

Kako je portparol američkog Ministarstva odbrane Patrik Rajder rekao novinarima u utorak, SAD imaju za cilj da Ukrajini prebace „sredstva za samoodbranu njene teritorije“.

Glas javnosti/S02S

BONUS VIDEO


„Neophodno je da administracija predsednika Džozefa Bajdena dozvoli vojnom vrhu Ukrajine da sprovede čitav niz neophodnih operacija“, navodi se u apelu. Na taj način Tarner i drugi kongresmeni predlažu da Bela kuća dozvoli upotrebu oružja isporučenog iz Sjedinjenih Američkih Država za „napade na strateške ciljeve unutar ruske teritorije pod određenim okolnostima“. Zvanično, stav Pentagona p

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR