Glas Javnosti

Američki glumac STIVEN SIGAL pristupio stranci Pravedna Rusija!

Svet
Autor: Glas javnosti

Američki glumac Stiven Sigal (Steven Seagal), koji je već nekoliko godina državljanin Ruske Federacije,  pridružio se  opozicionoj, ali prokremaljskoj stranci, Pravedna Rusija, koja namerava da se kandiduje  na parlamentarnim izborima u toj zemlji, planiranim za septembar ove godine.

Ovo je napisao moskovski dnevnik RBK, pozivajući se na izjavu portparola čuvenog holivudskog glumca poznatog po sjajnim ulogama u akcinim filmovima, gde se posebno iskazao u svojim borilačkim veštinama, preneli su svetski mediji.

Stiven Sigal (69), ranije je bio član stranke Za istinu -  pisca Zahara Prilepina (Sachar Prilepin) koja se nedavno spojila sa Pravednom Rusijom i jednim drugim političkim entitetom. Glumac je odmah po pristupanju novoj stranci izjavio da će se zalagati za veoma strog pristup svim onim kompanijama koje zagađuju životnu sredinu.

 

„Ako ne budemo u stanju da uhapsimo ljude, već da ih samo novčano kažnjavamo, oni će, najverovatnije nastaviti da još više zarađuju proizvodeći stvari koje zagađuju životnu sredinu“, izjavio je Sigal na ceremoniji dobrodošlice u ovu stranku. Fotoreporterima je poznati glumac pozirao zajedno sa Prilepinom.

Pravedna Rusija je stranka levičarske orijentacije i pripada opozicionom bloku u Ruskoj Državnoj Dumi,međutim, smatra se lojalnom sadašnjoj vlasti predsednika Rusije Vladimira Putina, kao što su to i komunistička stranka, ili ultranacionalisti, napominju strani mediji. 

Stiven Sigal je 2016. dobio i državljanstvo Republike Srbije

 

Predsednik Rusije Vladimir Putin,  koji je jedan od obožavalaca američkog glumca, 2016. godine je Stivenu Sigalu dodelio rusko državljanstvo. Sigal, rodom iz Mičigena, svojevremeno je izjavio da ima i ruske korene u svom rodoslovu. Sigal je, pri tome, zadržao i svoje američko državljanstvo. Iste, 2016. godine, da podsetimo, Republika Srbija je Stivenu Sigalu dodelila srpsko državljanstvo.

Za srpsko državljanstvo ovog američkog glumca, producenta, muzičara, scenariste i reditelja, u službenom glasniku je te 2016. godine objavljeno: „Прима се у држављанство Републике Србије Seagal (Saul) Steven Frederic, rođen 10. aprila 1952. godine u Saveznoj državi Mičigen (Lansing, Ingam), državljanih Sjedinjenih Američkih Država". 

 

Sigal se tokom tadašnjeg boravka u Srbiji susreo sa najvišim rukovodstvom naše zemlje, a primio ga je tadašnji premijer Aleksandar Vučić. Prilikom tog susreta sa Vučićem, Sigal je izjavio da Srbiju sada smatra svojom novom domovinom i da će učiniti sve kako bi na što bolji način svugde promovisao našu zemlju.  

Tom prilikom posetio je i Prihvatilište za decu u Beogradu gde je mališanima podelio novogodišnje paketiće, izrazio je i želju da otvori aikido klub u Beogradu, a na dočeku Nove, 2017. godine svirao je sa svojim bendom ispred Skupštine Srbije. 

Topla osećanja Sigala prema Rusiji

Čuveni glumac nikada nije krio svoja topla osećanja koja gaji prema Rusiji, kao ni svoje divljenje prema ruskom predsedniku Putinu, koji, takođe, praktikuje borilačke veštine, ukazuju svetski mediji.. 

Sigal je i posebni  izaslanik predsednika Putina za američko-ruske odnose. Sigal je, kao predstavnik Rusije, ovog meseca posetio Venecuelu gde je predsedniku Nikolasu Maduru poklonio samurajski mač.

(Glas Javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR