Glas Javnosti

AMERIČKE HAUBICE U UKRAJINI Vojska SAD poslala smrtonosni arsenal (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Više od polovine od 90 haubičkih sistema koje SAD šalju Ukrajini stiglo je u ovu zemlju, a završena je obuka prve grupe ukrajinskih vojnika za korišćenje ovih sistema.

Više od polovine haubica koje smo poslali trenutno je u Ukrajini - rekao je portparol Ministarstva odbrane SAD-a Džon Kirbi.


On je kazao da je pored sistema haubica ukrajinskoj vojsci, u zemlju stiglo 190.000 komada artiljerijskih granata od 155 milimetara.



- Obuka koju smo održali za 50 vršioca obuke je završena ove sedmice. Sada će oni moći da treniraju svoje kolege. Trenutno radimo na obuci druge grupe - kazao je Kirbi, a prenosi N1.


Dodao je da će se obuka druge grupe održati na istom mestu, van Ukrajine. Na pitanje o izjavama ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova u vezi s korišćenjem nuklearnog oružja, Kirbi je rekao da je takva retorika "neodgovorna".


- To nije narativ koji očekujemo da čujemo od moderne nuklearne sile. Niko ne želi da ovaj rat eskalira više nego što je to sadašnje stanje. Apsolutno niko ne bi trebalo da eskalira ovaj rat na nuklearno polje - poručio je Kirbi.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR