Glas Javnosti

AMERIČKA NEMOĆ I RUSKO ČUDO: Kako su doktori u Rusiji uspeli čoveku da vrate mogućnost hoda (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Amerikanac po imenu Alan Spenser, otpisan od strane doktora u SAD kao čovek koji nikada neće moći da hoda, odlučio je da se obrati za pomoć stručnjacima iz Rusije. Rezultat je bio pravo malo čudo, a Spenser se ubrzo ponovo našao na nogama.

On je pre pet godina počeo da oseća prve simptome retke bolesti mišića, a slabost ruku se ubrzo proširila na ostatak tela. Kada je ustanovljeno da boluje od inkluzivnog miozitisa tela, bolesti koja pogodi od pet do 70 osoba na jedan milion ljudi, doktori u SAD su rekli da je izlečenje nemoguće, te da je pitanje trenutka kada će postati prikovan za krevet ili kolica, uz preporuku da ode kući i pokuša da nauči kako da živi sa tom bolešću. 

 Nije želeo da se preda, pa je pretragom interneta došao do informacije da u Rusiji postoji tretman. Iako je prvo odbacio takvu mogućnost, ubrzo je, nakon intervencije ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, koji je video njegovo obraćanje. Nedugo potom, o oktobru ove godine Spenser je stigao u ruski grad Perm, gde je ubrzo počeo da pokazuje znake poboljšanja, da bi nakon samo mesec dana ponovo stao na noge.

Upitan da opiše svoje iskustvo, ponovio je reči ruskih doktora da je u pitanju "nauka, a ne čudo", uz želju da mu je cilj da "pruži nadu svima kojima je ona potrebna".

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR